Krówki – ciągutki to chyba jedne z nielicznych cukierków, które gdzie by się nie pojawiły, od razu wywołują uśmiech na twarzy, a także przywołują miłe wspomnienia z dzieciństwa. Ba! Dla wielu, to właśnie krówki są smakiem beztroskiego dzieciństwa. Koło tych wyjątkowych smakołyków po prostu nie można przejść obojętnie.

Wystarczy zjeść tylko jedną, małą krówkę, aby całkowicie się od nich uzależnić 🙂

Chodząc pomiędzy sklepowymi półkami, gdy natrafimy na krówki, niemal od razu decydujemy się na ich zakup. Cieszymy się na samą myśl, że poczujemy znów ten cudowny zapach i smak ciągutek. Co więcej, możemy obdarować krówkami naszych najbliższych. Niestety bardzo szybko okazuje się, że zakup był całkowicie nietrafiony i te sklepowe krówki pod żadnym względem nawet odrobinę nie przypominają smaku ciągutek sprzed lat… Są twarde, gumowe, po prostu sztuczne. Po kilku próbach zakupu krówek w różnych marketach, zwykle poddajemy się i akceptujemy fakt, że nawet te wyjątkowe dla nas ciągutki wraz z upływem czasu stały się sztucznym produktem XXI wieku. Żałujemy, że nasze dzieci nie będą mogły poczuć tego niesamowitego smaku sprzed lat… Czy jednak na pewno?

Jako jedni z nielicznych na rynku , wciąż tworzymy krówki ciągutki według tradycyjnego przepisu – wszystkie składniki są naturalne, dzięki czemu cukierki po dwóch, trzech tygodniach kruszeją „od zewnątrz do wewnątrz” – ich cudowny zapach oraz przepyszny smak w 100 procentach oddaje wrażenia z dzieciństwa podczas zjadania krówek, które pamiętamy do dziś. Jeszcze raz chcielibyśmy podkreślić, że w naszych ciągutkach nie ma chemii i dlatego sprzedawane w sklepach maszynowe „krówki” nie mają zbyt wiele wspólnego z naszymi kruchymi i delikatnymi cukierkami. Dowodem z pewnością jest fakt, iż niemal każdy klient, który decyduje się zakupić nasze krówki, zawsze wraca po więcej 🙂